Αρκεί να θέλεις...

Αρκεί να θέλεις...

Το διάβασες;

Αρκεί να θέλεις...

- Το πρόβλημα: Οι ανθρώπινες σχέσεις. Τι άλλο; Δύσκολες από χέρι. Έχουν πάντα γελαστή αρχή και σίγουρα θλιμμένο τέλος. Η πορεία τους μοιάζει αναπότρεπτη, σαν τη μοίρα. Είναι όμως;

- Ο χωρισμός: Πάντα η άλλη πλευρά φταίει για όλα. Νόμος απαράβατος. Τελευταία είναι και θέμα μόδας. Κάποιοι το γιορτάζουν κιόλας. Η αντιστροφή στις δόξες της. Σε λίγο θ' αντικαταστήσει και τις εθνικές γιορτές.

- Ο εχθρός: Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, πάντα κι αποκλειστικά, είναι μόνο μέσα μας. Θέλει θάρρος, για να σκύψεις και να δεις. Συνήθως του φοράμε μάσκα φιλίας και δηλώνουμε πολύ περήφανοι για το κατόρθωμά μας.

- Ο έρωτας: Υπάρχει τελικά; Πρέπει να υπάρχει; Το σύστημα πάντως θέλει να τον θάψει. Δεν ταιριάζει σ' ανώτερους ανθρώπους. Μόνο στα ζώα. Χαρίσαμε τα ένστικτα στα ζώα. Τόσο ανόητα.

- Η λύση: Αφού δεν πιστεύεις πως υπάρχει πρόβλημα, τότε τι ψάχνεις; Ψύλλους στ' άχυρα; Γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις. Αρκεί να θέλεις και ν' αντέχεις. Όλο και κάτι θα πετύχεις. Ακόμη και οι ψευδαισθήσεις μπορούν να νικηθούν.

- Δεύτερη φορά δεν έχει: Γι' αλλού ξεκίνησα κι έπεσα πάνω σου... Ευλογημένη ώρα... Μέχρι του δρόμου τα μισά ήμουν άλλη κι όχι εγώ... Έφτασε η ώρα να το πω... Ποτέ δεν είναι αργά... Σε λατρεύω... Για πάντα.

- Έρωτας που δεν κράτησε ποτέ του δεν υπήρξε: Χωρίς σχόλια.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Νικολαΐδης, Δημήτρης
Σχετικά με τον εκδότη
Ταξιδευτής
Ταξιδευτής
Ιπποκράτους 56 106 80 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...