Βιβλία

Η κρητική λογοτεχνία και η εποχή της

Στη μελέτη αυτή, που πρωτοδημοσιεύτηκε στον Η' τόμο των Κρητικών Χρονικών (1954), μελετώνται για πρώτη φορά οι σχέσεις του πολιτισμού των αστικών κέντρων της βενετοκρατούμενης Κρήτης στον 16ο και 17ο αιώνα προς το βυζαντινό παρελθόν, τη δυτική Αναγέννηση και την ελληνική και λατινική αρχαιότητα. Επι...

Ο Κάτης και ο μποντικός

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Κάτης και ο μποντικός στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Κάτης και ο μποντικός, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Κρητολογικά

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Κρητολογικά στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Κρητολογικά, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Παιδεία και πολιτισμός στην Κρήτη: Βυζάντιο - Βενετοκρατία

Στον τόμο αυτόν συγκεντρώνονται μελετήματα που αφορούν διάφορες πτυχές της παιδείας και του πνευματικού πολιτισμού που καλλιεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου και ιδίως στα χρόνια της βενετικής κυριαρχίας στην Κρήτη. Κατά τη μακρά αυτή ιστορική διαδρομή συντελέστηκε στη μεγαλόνησο, π...

Κρητικό θέατρο

Μια από τις λαμπρότερες περιόδους της πολιτιστικής και ιστορικής πορείας της Κρήτης είναι και η Ενετοκρατία στην Κρήτη. Κατά την περίοδο αυτή φιλοτεχνήθηκαν στην Κρήτη ποιητικά, (θεατρικά) δημιουργήματα που αποτελούν σταθμό στην ελληνική γραμματεία. Έργα της περιόδου αυτής ανθολογούνται τώρα εδώ...

Κρητικό θέατρο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Κρητικό θέατρο στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Κρητικό θέατρο, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Κρητική αναγέννηση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Κρητική αναγέννηση στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Κρητική αναγέννηση, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Κρητική λυρική ποίηση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Κρητική λυρική ποίηση στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Κρητική λυρική ποίηση, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η θυσία του Αβραάμ στον υπολογιστή

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η θυσία του Αβραάμ στον υπολογιστή στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η θυσία του Αβραάμ στον υπολογιστή, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Μελέτες για την κρητική λογοτεχνία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Μελέτες για την κρητική λογοτεχνία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Μελέτες για την κρητική λογοτεχνία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η λαϊκότητα της κρητικής λογοτεχνίας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η λαϊκότητα της κρητικής λογοτεχνίας στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η λαϊκότητα της κρητικής λογοτεχνίας, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Και πάλι για τον Ερωτόκριτο

Από πολλές δεκαετίες έχει διαπιστωθεί η βαθύτατα ελληνική εθνική συνείδηση του ποιητή του «Ερωτόκριτου». Δεν είναι μόνο η ικανότητά του να πλάσει και να καταξιώσει ένα καινούριο ελληνικό λογοτεχνικό γλωσσικό όργανο, αλλά και η «συμπαντική» θεώρηση του ελληνικού κόσμου που προβάλλει: Αρχαία Αθήνα, Μα...

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...