Βιβλία

Ιστορίες προφορικής παράδοσης της περουβιανής Αμαζονίας

Σε ό,τι αφορά τις ιστορίες, γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα: ποιες είναι οι λογοτεχνικές τους αξιώσεις, μπορούμε να τις αποκαλέσουμε λογοτεχνία; Η απάντηση δίχαζε στο παρελθόν τους μελετητές του μεγάλου σε όγκο προφορικού υλικού που καταγραφόταν. Παρ' ό,τι η χάρη και οι αποχρώσεις του προφορικού λόγου ...

Λαογραφικές παρατηρήσεις στο έργο

"... Η μελέτη που ακολουθεί ξεκίνησε ως προσπάθεια σχολιασμού της δημώδους παραλλαγής του κειμένου που είναι γνωστό ως "Τα κατά Στεφανίτην και Ιχνηλάτην", που συντέθηκε από τον ιατρό Δημήτριο Προκοπίου, το 1721. Βεβαίως, η συγκεκριμένη παραλλαγή υπήρξε μόνο η αφετηρία, δεδομένου ότι τα παραμυθολογι...

Η Θεσσαλία στον έντεχνο και λαϊκό λόγο

Το βιβλίο περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις, που αφορούν τρία βασικά θέματα: τη λογοτεχνία, το δημοτικό τραγούδι και τη λαϊκή παράδοση. Στα αντίστοιχα κεφάλαια περιλαμβάνονται εισηγήσεις, ανακοινώσεις που έγιναν σε συνέδρια και ημερίδες κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και μελετήματα αδημοσίευ...

Στιχάκια του στρατού

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Στιχάκια του στρατού στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Στιχάκια του στρατού, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Littérature orale de la Grèce moderne

Τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια, εξέχον είδος της προφορικής λογοτεχνίας, χαρακτηρίζονται όχι μόνο από τη γοητεία και το μεγαλείο του λόγου τους και των μύθων τους, αλλά και από τον πλούτο και τη σπουδαιότητα της σκέψης τους. Το παρόν βιβλίο αναδημοσιεύει σειρά σημαντικών άρθρων, εμπλουτισμένη με τη...

Νεοελληνικά λαϊκά ναναρίσματα και ταχταρίσματα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Νεοελληνικά λαϊκά ναναρίσματα και ταχταρίσματα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Νεοελληνικά λαϊκά ναναρίσματα και ταχταρίσματα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η φυλλάδα του Μεγ' Αλέξαντρου ή ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η φυλλάδα του Μεγ' Αλέξαντρου ή ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνος στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η φυλλάδα του Μεγ' Αλέξαντρου ή ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνος, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Τι είναι λαϊκή λογοτεχνία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Τι είναι λαϊκή λογοτεχνία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Τι είναι λαϊκή λογοτεχνία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Μικρομορφές της λαϊκής λογοτεχνίας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Μικρομορφές της λαϊκής λογοτεχνίας στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Μικρομορφές της λαϊκής λογοτεχνίας, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Φράσεις του λαϊκού λόγου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Φράσεις του λαϊκού λόγου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Φράσεις του λαϊκού λόγου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η παραδοσιακή θρησκευτική συμπεριφορά των συγχρόνων του στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η παραδοσιακή θρησκευτική συμπεριφορά των συγχρόνων του στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η παραδοσιακή θρησκευτική συμπεριφορά των συγχρόνων του στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...