Βιβλία

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 2
7 Γάλλοι λογοτέχνες

Η γαλλική λογοτεχνία έχει σαφώς δεχθεί την επήρεια του μεσογειακού χώρου, τόσο στην έκφραση όσο και στη θεματολογία της. Η επενέργεια του φωτός είναι καταλυτική, ακόμα και στις πιο σκοτεινές εκφάνσεις του ψυχισμού των Γάλλων λογοτεχνών. Επίσης, ο διαχυτικός τρόπος επικοινωνίας που κυριαρχεί στα έργα...

Ο Αλμπέρ Καμύ και η εποχή του

Πρόλογοι που κατευθύνονται από το περιεχόμενο του βιβλίου είναι άνευ σημασίας. Τα γνωρίσματα του καλού δοκιμιακού λόγου γίνονται σχεδόν άμεσα αντιληπτά στο εξασκημένο μάτι: ευθυβολία, συστηματικότητα, σύνθεση, εποπτικότητα και ανάλυση- καλλιέπεια. Και αυτά είναι στην πραγματικότητα τα απαραίτητα ζητ...

Ρολάν Μπαρτ: Το επάγγελμα του συγγραφέα

Για ποιον λόγο ο Ρολάν Μπαρτ; Ίσως αυτό να είναι και το ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει τούτο το βιβλίο. Καθώς έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Μπαρτ, όπως επίσης και από τον αφανισμό μιας ολόκληρης γενιάς τα χρόνια που ακολούθησαν -μια γενιά η οποία έδωσε ένα...

Jean Genet, Bernard-Marie Koltes

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Jean Genet, Bernard-Marie Koltes στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Jean Genet, Bernard-Marie Koltes, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Les formes de l' amour dans l' oeuvre de Jean Claude Villain

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Les formes de l' amour dans l' oeuvre de Jean Claude Villain στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Les formes de l' amour dans l' oeuvre de Jean Claude Villain, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Εισαγωγή στη γαλλοφωνία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Εισαγωγή στη γαλλοφωνία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Εισαγωγή στη γαλλοφωνία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Itinéraires intertextuels de Montaigne à Molière

Du XVIe au XVIIe siecle, de l' essai au theatre, de Montaigne a Moliere, les voies ne sont pas fermees. L' oeuvre du philosophe humaniste retentit multiplement dans la dramaturgie molieresque et l' intertextualite permet l' etablissement de la filiation des textes et des pensees. Partant des rac...

Ιούλιος Βερν

Μεταφρασμένος σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, δημοφιλής σ' ένα πλατύ κοινό, εκλαϊκευμένος μέσω βιβλίων τσέπης, κινηματογράφου και τηλεόρασης, ο Ιούλιος Βερν παραμένει παρ' όλα αυτά ένας από τους λιγότερο γνωστούς συγγραφείς της γαλλικής λογοτεχνίας. [...] Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αυξηθε...

Guy de Maupassant

Dans la richesse et la diversite de l'oeuvre maupassantienne, l'aspect Maupassant touriste et voyageur fait souvent figure de parent pauvre au profit du romancier naturaliste, du conteur, du nouvelliste. Le present travail, s'engageant dans ce terrain "a peine defriche"selon J. Bienvenu, se limite ...

Ο Φλωμπέρ στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Φλωμπέρ στην Ελλάδα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Φλωμπέρ στην Ελλάδα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Ernest Renan και η σύγχρονη Ελλάδα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Ernest Renan και η σύγχρονη Ελλάδα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Ernest Renan και η σύγχρονη Ελλάδα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Jean - Paul Sartre

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Jean - Paul Sartre στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Jean - Paul Sartre, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Le voyage imaginaire

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Le voyage imaginaire στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Le voyage imaginaire, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Μωπασσάν και ο άλλος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Μωπασσάν και ο άλλος στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Μωπασσάν και ο άλλος, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δύο μελέτες για τον Λοτρεαμόν

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Δύο μελέτες για τον Λοτρεαμόν στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Δύο μελέτες για τον Λοτρεαμόν, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Αποκαλύψεις για τον Κάρολο Μπωντλαίρ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Αποκαλύψεις για τον Κάρολο Μπωντλαίρ στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Αποκαλύψεις για τον Κάρολο Μπωντλαίρ, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η μυθο-λογική του Albert Camus

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η μυθο-λογική του Albert Camus στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η μυθο-λογική του Albert Camus, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Προύστ και τα σημεία

Η Μαντλέν, η μητέρα και η γιαγιά, η μνήμη, κτλ. έχουν ζημιώσει πάρα πολύ τον Προύστ. Τόσες φυλακές όπου αυτοαιχμαλωτίζεται, και όπου ο αναγνώστης κινδυνεύει να τον φυλακίζει, αλλά και να ξεγλιστράει, να δραπετεύει αλλού. Τούτο το βιβλίο, με την αναθεωρημένη σημερινή τελική μορφή του, προσπαθεί να αν...

Ζαν Κοκτώ, ο πολύτροπος ποιητής

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ζαν Κοκτώ, ο πολύτροπος ποιητής στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ζαν Κοκτώ, ο πολύτροπος ποιητής, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Επάνοδος στον Μπρετόν

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε με τον πρωτότυπό του τίτλο "Revenir a Breton" στην εφημερίδα Le Monde, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 1996, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη γέννηση του Αντρέ Μπρετόν (18 ή 19 Φεβρουαρίου 1896) και τριάντα χρόνων από το θάνατό του (28 Σεπτεμβρίου 1966). Ο ...

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 2
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...