Βιβλία

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 2
Ευριπίδης και τα τραγικά λάθη των Ελλήνων

Ο διακαής πόθος της φυγής μακριά από όσα θλιβερά βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ως πρωτοφανή ξεπεσμό του ψευδοκράτους των Αθηνών, είναι το πρωταρχικό κίνητρο και της δικής μου συγγραφικής φυγής μακριά από τον επιστημονικό κλάδο μου, τη θεωρία του δικονομικού Δικαίου, στη συστηματική καλλιέργεια του οπ...

Όψεις του τραγικού

Η μελέτη "Όψεις του τραγικού" (από τον Πλάτωνα ως τον Ρακίνα) παρουσιάζει κριτικά τις περιπέτειες της έννοιας του τραγικού από την ελληνική αρχαιότητα έως τον 17ο αιώνα, εξετάζοντας τόσο θεωρητικά κείμενα όσο και τραγωδίες, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη της και το εκάστοτε κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο εντό...

Παραχορήγημα

Τα τριάντα τρία µελετήµατα που περιλαµβάνονται στον τόµο έχουν ως κοινό θεµατικό άξονα το αρχαίο θέατρο σε όλο του το εύρος: την τραγωδία, την κωµωδία, τον µίµο, αλλά και την Ποιητική του Αριστοτέλη, καθώς και την ιστορία και την αρχαιολογία του αρχαίου θεάτρου. Μέρος των µελετηµάτων αναφέρεται, επί...

Αρχαίο ελληνικό δράμα και δραματουργοί

Το βιβλίο διερευνά τις κοινωνικές και θεατρικές συνιστώσες και τα διαφορετικά γνωρίσματα των τριών ειδών του αρχαίου ελληνικού δράματος και επικεντρώνεται στους πέντε βασικούς δραματουργούς των οποίων τα έργα έχουν διασωθεί -Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης και Μένανδρος- αναλύοντας το ύφο...

Από τη θεωρία στη σύγχρονη σκηνή και στην ορχήστρα της Επιδαύρου

Το βιβλίο αυτό περιέχει θεατρολογικά σχόλια για 69 παραγωγές του Αμφι-Θεάτρου (1975-2004), που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο από τις, συνολικά, περίπου 200 σκηνοθεσίες μου. Οι 69 αυτές παραγωγές καλύπτουν ευρύ φάσμα: αρχαίοι Έλληνες τραγικοί και αττική κωμωδία, Σαίξπηρ, Λόπε ντε Βέγκα, Μολιέρος, Τσι...

Το αρχαίο δράμα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Το αρχαίο δράμα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Το αρχαίο δράμα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης στους Βάτραχους του Αριστοφάνη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης στους Βάτραχους του Αριστοφάνη στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης στους Βάτραχους του Αριστοφάνη, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Λόγος θεάματος: Κριτικές θεάτρου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Λόγος θεάματος: Κριτικές θεάτρου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Λόγος θεάματος: Κριτικές θεάτρου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Υπάρχει και η Βουθόη

Σε ορισμένα από τα αρχαιοελληνικά έπη, αλλά και σε έργα μεγάλων δραματουργών της κλασικής εποχής, περιγράφονται θρησκευτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ηγετών, που συνεγείρουν και ευαισθητοποιούν τους αναγνώστες ή τους θεατές και, παράλληλα, τους κάνουν να αναρωτι...

Η πεμπτουσία του Αριστοτελικού έργου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η πεμπτουσία του Αριστοτελικού έργου "περί ποιητικής" στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η πεμπτουσία του Αριστοτελικού έργου "περί ποιητικής", μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ερμηνεία Ανδρομάχης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ερμηνεία Ανδρομάχης στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ερμηνεία Ανδρομάχης, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Μυθικά θέματα με δραματικό προσωπείο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Μυθικά θέματα με δραματικό προσωπείο στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Μυθικά θέματα με δραματικό προσωπείο, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η αρχαία τραγωδία και κωμωδία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η αρχαία τραγωδία και κωμωδία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η αρχαία τραγωδία και κωμωδία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Le messager dans la tragédie grecque

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Le messager dans la tragédie grecque στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Le messager dans la tragédie grecque, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Ευριπίδης και ο κύκλος του μύθου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Ευριπίδης και ο κύκλος του μύθου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Ευριπίδης και ο κύκλος του μύθου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Παράλληλες εξελίξεις στη μετακλασσική (4ος π.Χ. αι.) τραγωδία και κωμωδία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Παράλληλες εξελίξεις στη μετακλασσική (4ος π.Χ. αι.) τραγωδία και κωμωδία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Παράλληλες εξελίξεις στη μετακλασσική (4ος π.Χ. αι.) τραγωδία και κωμωδία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Το τραγικό θέατρο στην αρχαία Ελλάδα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Το τραγικό θέατρο στην αρχαία Ελλάδα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Το τραγικό θέατρο στην αρχαία Ελλάδα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η τραγέδια του Αγίου Δημητρίου

"Η Τραγέδια του Αγίου Δημητρίου", θεατρικό έργο αγνώστου ποιητή, που παραστάθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1723 στη χώρα της Νάξου, αποτελεί μέρος μιας ομάδας θρησκευτικών δραμάτων από τον χώρο του Αιγαίου πελάγους, που γράφτηκαν την εποχή της Αντιμεταρρύθμισης. Η ομάδα αυτή των δραματικών έργων αριθμη...

Σκηνική τέχνη των Ελλήνων

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον τέταρτο και τελευταίο τόμο της σειράς "Από τον κόσμο των αρχαίων" και αναλύει έργα ελλήνων, από ειδικούς λόγους και ρωμαίων, ποιητών τραγικών και κωμικών. Όπως και στους προηγούμενους τόμους, κύρια φιλοδοξία μας ήταν να δώσουμε ορισμένα κεφάλαια της τέχνης του λόγου των ...

Αρχαίο δράμα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Αρχαίο δράμα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Αρχαίο δράμα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 2
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...