Βιβλία

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 2
Αναζητώντας το δίκαιο

Αν είναι ακριβές αυτό που συνήθως λέγεται ότι η επιστήμη δεν προάγεται με τα διδακτικά εγχειρίδια ή τα ερμηνευτικά/υπομνηματικά έργα αλλά κυρίως με τις μονογραφίες και τις ειδικές μελέτες ή ανακοινώσεις, τότε το παρόν βιβλίο του Καθηγητή Γεωργιάδη είναι ίσως το σημαντικότερο απ’ όσα μέχρι τώρα έχει ...

Σύνοψη μελέτης - συμβολής για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Σύνοψη μελέτης - συμβολής για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Σύνοψη μελέτης - συμβολής για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Το δίκαιο και το αγαθό

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι βασικές στρατηγικές δικαιολόγησης που αξιοποιεί ο Rawls για να απαντήσει στο ερώτημα "γιατί να είμαστε δίκαιοι;". Τα επιχειρήματα που διατυπώνει ο Rawls υπέρ της σκοπιάς της δικαιοσύνης προϋποθέτουν ότι ήδη διαθέτουμε αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφερόμαστε...

Μνήμη Ιωάννη Μανωλεδάκη,

Προσφωνήσεις: Αθανάσιος Γεωργιάδης Ιωάννης Μυλόπουλος Νικόλαος Παρασκευόπουλος Ιάσων Δούμπης Νικόλαος Μπιτζιλέκης Αδάμ Παπαδαμάκης Στέφανος Παύλου Μίμης Γραμματικούδης Εισηγήσεις: - Λάμπρος Μαργαρίτης, "Η ποινική δικονομική νομοθεσία στ...

Ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη

Συλλογή των εισηγήσεων από το συνέδριο προς τιμή του Ομότ. Καθηγητή κ. Στέργιου Αλεξιάδη με τίτλο: Ο δρόμος προς τη Δικαιοσύνη (Οκτώβριος 2009)....

Δικαιοσύνη

Στην ιδέα της δικαιοσύνης προσήκει σεβασμός. Οφείλεται σεβασμός προς την δικαιοσύνην, πρωτίστως, από εκείνους που την απονέμουν, καθώς και από την Πολιτείαν, η οποία υποχρεούται να εξασφαλίζη ταχείαν την επιβολήν του Δικαίου στην κοινωνίαν. Αι σήμερον κρατούσαι συνθήκαι εμποδίζουν την πραγμάτωσιν τη...

Ο ασάλευτος χρόνος της ελληνικής δικαιοσύνης

Ο ανά χείρας τόµος περιέχει κείµενα που αφορούν τη δικαιοσύνη, το δικαστικό δηλαδή σύστηµα ως συνεκτικά αρθρωµένο σύνολο νοµοθετηµένων θεσµών, µε τους οποίους ασκείται η µια εκ των τριών λειτουργιών του κράτους: η δικαστική. Περιέχει, επίσης, κείµενα που αφορούν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης: του...

Αγωνία και αγώνας για τη δικαιοσύνη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Αγωνία και αγώνας για τη δικαιοσύνη στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Αγωνία και αγώνας για τη δικαιοσύνη, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Στην υπηρεσία της δικαιοσύνης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Στην υπηρεσία της δικαιοσύνης στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Στην υπηρεσία της δικαιοσύνης, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Φωτίζοντας την αλήθεια

Τα όσα συμβαίνουν, κατά την δίκην, ενώπιον του στρατοδικείου Αθηνών, των 28 Ελλήνων αξιωματικών, είναι αδύνατον να χαρακτηρισθούν. Και δεν τιμούν, βεβαίως, το αμφισβητούμενον κύρος της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Δεν επεδίωξα να είμαι συνήγορος κανενός κατηγορουμένου, διά να έχω το δικαίωμα της αντικε...

Δικαιοσύνη και δικαίωση

Στη μακρόχρονη διαδρομή μου στο χώρο εφαρμογής του δικαίου, επανειλημμένα αναρωτήθηκα αν η δικαιοσύνη -όπως την έχουμε θεσμοθετήσει οι άνθρωποι- ανταποκρίνεται στο "περί δικαίου αίσθημα" του μέσου ανθρώπου, αν αναπαύει τον ταλαιπωρημένο και πονεμένο συνάνθρωπό μας. Κάποιες στιγμές, δικαιοδοτώντας...

Η υπέρβασις του νόμου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η υπέρβασις του νόμου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η υπέρβασις του νόμου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δικαιοσύνη - κοινωνία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Δικαιοσύνη - κοινωνία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Δικαιοσύνη - κοινωνία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η έννοια της τιμωρίας. Μια συνέντευξη του Michael Foucault

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η έννοια της τιμωρίας. Μια συνέντευξη του Michael Foucault στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η έννοια της τιμωρίας. Μια συνέντευξη του Michael Foucault, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δικαιοσύνη και δικαστές

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Δικαιοσύνη και δικαστές στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Δικαιοσύνη και δικαστές, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η δημοκρατική νομιμοποίηση του δικαστή. Το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η δημοκρατική νομιμοποίηση του δικαστή. Το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η δημοκρατική νομιμοποίηση του δικαστή. Το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δικαιοσύνη και δίκαιο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Δικαιοσύνη και δίκαιο στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Δικαιοσύνη και δίκαιο, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η υπέρβασις του νόμου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η υπέρβασις του νόμου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η υπέρβασις του νόμου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δίκαιο/ δικαιοσύνη και άλλα δοκίμια

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Δίκαιο/ δικαιοσύνη και άλλα δοκίμια στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Δίκαιο/ δικαιοσύνη και άλλα δοκίμια, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Αναζητώντας τη δικαιοσύνη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Αναζητώντας τη δικαιοσύνη στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Αναζητώντας τη δικαιοσύνη, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 2
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...