Βιβλία

Σουρρεαλισμός ΙΙ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Σουρρεαλισμός ΙΙ στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Σουρρεαλισμός ΙΙ, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Περί σουρρεαλισμού

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 1935 η Καθημερινή αναγγέλλει ότι "την προσεχή Παρασκευήν και ώραν 7 1/4 μ.μ. θα δοθή εις την Λέσχην Καλλιτεχνών διάλεξις με ομιλητήν τον κ. Α. Εμπειρίκον και θέμα "Περί Σουρρεαλισμού". Η περίφημη αυτή διάλεξη, λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία της Υψικαμίνου, είχε χαθεί από ...

Salvador Dali και σύγχρονη φυσική

Η τέχνη του 20ού αιώνα, με τον Salvador Dali σε πρωταγωνιστικό ρόλο, προσπαθεί με το δικό της τρόπο να μυήσει τον άνθρωπο σε μια νέα κοσμική αντίληψη: την επαναστατική σύγχρονη φυσική. Ο Dali, ο πιο γνωστός εγωκεντρικός και αμφισβητούμενος σουρεαλιστής, στρέφεται στις πλέον προχωρημένες φυσικές ένν...

Το σουρρεαλιστικό σκάνδαλο

Η εμφάνιση του υπερρεαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα πυροδότησε στο χώρο των ελληνικών γραμμάτων μια έκρυθμη κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από οξύτατες αντιδράσεις. Μετά από την έκδοση της "Υψικαμίνου" του Εμπειρίκου, και για το χρονικό διάστημα μιας πενταετίας, ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος ...

Σουρρεαλισμός

[...] Ο σουρρεαλισμός δεν έφερε τον κοινωνικό κατακλυσμό. Η ιστορία γνώρισε πολλούς κατακλυσμούς, κατακλυσμούς αιματηρούς και επώδυνους, μπροστά στους οποίους οποιοδήποτε πνευματικό κίνημα δεν θα ήταν παρά μια άσκηση επί χάρτου. Ωστόσο, αν και πέρασε στα εγχειρίδια της ιστορίας της λογοτεχνίας και τ...

Το άστρο του πρωινού

"Ας προσκολλούνται άλλοι στην οικογένειά τους, στην πατρίδα τους, ακόμα και στη γη τους· εγώ δεν νιώθω τούτο το είδος άμιλλας. Συμπάθησα στον εαυτό μου μονάχα όσα έρχονταν σε ζωηρή αντίθεση μ' αυτούς τους εξωτερικούς διαπληκτισμούς, και ποτέ δεν ένιωσα άβολα σχετικά με την εσωτερική μου ισορροπία. Α...

Σουρεαλισμός και Νταλί

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Σουρεαλισμός και Νταλί στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Σουρεαλισμός και Νταλί, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Σουρρεαλισμός

Το κλασικό στο είδος του αυτό βιβλίο αποτελεί συνδυασμό των βασικών για την κατανόηση του σουρρεαλισμού και του σουρρεαλιστικού κινήματος κειμένων και ενός πλούσιου εικονογραφικού και φωτογραφικού υλικού, έτσι ώστε ο αναγνώστης να σχηματίζει τελικά μια σφαιρική αντίληψη για τις ρίζες, τους θεωρητικο...

Το σουρρεαλιστικό σκάνδαλο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Το σουρρεαλιστικό σκάνδαλο στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Το σουρρεαλιστικό σκάνδαλο, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Τα συγκοινωνούντα δοχεία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Τα συγκοινωνούντα δοχεία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Τα συγκοινωνούντα δοχεία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Παρανοϊκο-κριτική

Εγώ, ο Σαλβαντόρ Νταλί, ρωμαιοκαθολικός και αποστολικός, κατ' εξοχήν, απολιτικός και διανοητικά μοναρχικός, διαπιστώνω σεμνά και με μεγάλη μου χαρά ότι όλες οι ορμές της σύγχρονης δημιουργικής νεότητας συγκεντρώνονται γύρω από μια και μοναδική αρετή: την αντίθεση στην αστική κουλτούρα. Οι πιο ωραίε...

Τι είναι ο σουρρεαλισμός

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Τι είναι ο σουρρεαλισμός στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Τι είναι ο σουρρεαλισμός, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η αντι-ιστορία του σουρρεαλισμού

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η αντι-ιστορία του σουρρεαλισμού στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η αντι-ιστορία του σουρρεαλισμού, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Μανιφέστα του σουρρεαλισμού

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Μανιφέστα του σουρρεαλισμού στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Μανιφέστα του σουρρεαλισμού, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο υπερρεαλισμός στη νεοελληνική τέχνη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο υπερρεαλισμός στη νεοελληνική τέχνη στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο υπερρεαλισμός στη νεοελληνική τέχνη, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και η σουρεαλιστική επανάσταση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και η σουρεαλιστική επανάσταση στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και η σουρεαλιστική επανάσταση, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Οι σουρρεαλιστές

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Οι σουρρεαλιστές στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Οι σουρρεαλιστές, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Τα σουρεαλιστικά παιχνίδια

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Τα σουρεαλιστικά παιχνίδια στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Τα σουρεαλιστικά παιχνίδια, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...