Βιβλία

Από την πολεμική θεομηνία 1914-1917 στην εκούσια εξορία 1920-1922

Ο έκτος τόμος της σειράς "Ιστορικο-Πολιτικά Ντοκουμέντα" περιλαμβάνει δύο κείμενα του Γεωργίου Φιλάρετου, σφοδρού πολέμιου της Μοναρχίας, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του πνεύματος μιας ζοφερής εποχής, εκείνης του Εθνικού Διχασμού του Α( Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής τραγωδίας, π...

Η τραγωδία της Ελλάδος εις πράξεις τρεις

"Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κηρύξωμεν την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα, άτινα μας ωδήγησαν εις Βάρκιζαν... Ότε η Γερμανία ηττήθη ο σύντροφος Στάλιν αντελήφθη ότι ήτο ελεύθερος να στραφή προς την...

Βορειοηπειρωτικός αγών 1914-1915

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Βορειοηπειρωτικός αγών 1914-1915 στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Βορειοηπειρωτικός αγών 1914-1915, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Αλέξανδρος και Ασπασία

Στο νέο του ιστορικό αφήγημα, ο ιατρός και ιστορικός Αλέξανδρος Λ. Ζαούσης, με πλήθος αγνώστων μέχρι σήμερα στοιχείων, ζωντανεύει το ειδύλλιο του πρίγκιπα Αλέξανδρου, δευτερότοκου γιου του βασιλιά Κωνσταντίνου, με την Αθηναία καλλονή Ασπασία Μάνου: τον παράφορο έρωτά τους το 1915, πάνω στο ξέσπασμα ...

Από την παλινόρθωση στη βασιλο-μεταξική δικτατορία 1935-1940

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Από την παλινόρθωση στη βασιλο-μεταξική δικτατορία 1935-1940 στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Από την παλινόρθωση στη βασιλο-μεταξική δικτατορία 1935-1940, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι εξωτερικές μας σχέσεις 1928-1932

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που θα έδινε αξία σε μία αναδρομική ιστορική ενασχόληση με την Ελλάδα και την εξωτερική πολιτική της κατά την περίοδο 1928-32; Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάς ήταν τότε, όπως και τώρα, μία μικρή χώρα, η εξωτερική συμπεριφορά της οποίας ασκούσε ασήμαντη επίδραση πάνω στο διεθνές...

Τα κρίσιμα χρόνια 1935-1941

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Τα κρίσιμα χρόνια 1935-1941 στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Τα κρίσιμα χρόνια 1935-1941, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Τα κρίσιμα χρόνια 1922-1935

Η πρόκληση μιας ταινίας ιστορικο-κοινωνικού άρα πολιτικού ντοκυμαντέρ για την κρατική μας τηλεόραση στάθηκε η αφορμή των κειμένων αυτού του τόμου που προσεγγίζουν το νεοελληνικό γίγνεσθαι τα "Κρίσιμα Χρόνια" 1922-1935, όπως και του επόμενου με τίτλο τα "Δίσεκτα Χρόνια" που καλύπτουν την περίοδο από ...

Ιστορία του ελληνοτουρκικού χώρου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ιστορία του ελληνοτουρκικού χώρου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ιστορία του ελληνοτουρκικού χώρου , μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Εθνικός διχασμός και μαζική οργάνωση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Εθνικός διχασμός και μαζική οργάνωση στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Εθνικός διχασμός και μαζική οργάνωση, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η ιταλο-γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η ιταλο-γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδος στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η ιταλο-γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδος, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

At Last we Uprooted them

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο At Last we Uprooted them στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το At Last we Uprooted them, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Προσφυγική Ελλάδα 1913 - 1930

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Προσφυγική Ελλάδα 1913 - 1930 στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Προσφυγική Ελλάδα 1913 - 1930, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...