Βιβλία

Απόλυτη και υπαρξιακή ποίηση

Στη μελέτη του Άγι Σιδερά συγκρίνονται ο Gottfried Benn (1886 - 1956) και ο Paul Celan (1920 - 1970), δύο από τους σημαντικότερους γερμανούς ποιητές. Η εργασία αποτελεί μια διεξοδική σύγκριση των ποιητικών τους επί τη βάσει των εκάστοτε σπουδαιότερων κειμένων, μεταξύ αυτών, φυσικά, "Ο Μεσημβρινός (C...

Ρομαντική αισθητική: Οι ποιητές των Λιμνών και η Σχολή της Ιένα

Ο Ρομαντισμός δεν αποτελεί απλώς μια καλλιτεχνική τάση, όπως νομίζουμε οι περισσότεροι. Συνιστά πρωτίστως μια κοσμοαντίληψη η οποία αναδύεται σταδιακά στη δυτική Ευρώπη μεταξύ του 1755 και του 1825 περίπου και αντικατοπτρίζει μια "κρίση" στην ευρωπαϊκή συνείδηση, ένα ευρύτερο κοινωνικό, ανθρωπολογικ...

Χαίλντερλιν και Σοφοκλής

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Χαίλντερλιν και Σοφοκλής στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Χαίλντερλιν και Σοφοκλής, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ένα τετράστιχο του Χαίλντερλιν

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ένα τετράστιχο του Χαίλντερλιν στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ένα τετράστιχο του Χαίλντερλιν, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ; στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ;, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...