Βιβλία

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 8
Το φάντασμα της Προύσας

Το Φάντασμα της Προύσας προσφέρει μια πολυφωνική θέαση στην ελληνοθωμανική ιστορία, από την πλευρά της αφηγηματικής λογοτεχνίας. Πρωταγωνιστής στην αφήγηση είναι πάντα ο τόπος, ενώ οι άνθρωποι εμφανίζονται με την προσωπική τους ιστορία, με τις τέχνες, τη δουλειά, την καθημερινότητά τους και με την κ...

Σελίδες εκ της μαύρης εθνικής συμφοράς του Πόντου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί επανέκδοση της πρώτης έκδοσης του 1924, του συγγραφέα Αντώνιου Ι. Γαβριηλίδη. Ο συγγραφέας του βιβλίου ερεύνησε και κατέγραψε τα γεγονότα από έγκυρες πηγές, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα θηριώδη εκείνα γεγονότα της συμφοράς, με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελλ...

Μικρασιατικός και ποντιακός ελληνισμός

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συνοπτική επισκόπηση της ιστορικής πορείας του Μικρασιατικού και του Ποντιακού Ελληνισμού από τα αρχαία χρόνια, την ελληνιστική και τη βυζαντινή περίοδο, και μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η καινοτομία του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι συνερευνά και συνεξετάζει τον ...

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Pontos antik bir kimliğin geri dönüşü

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Pontos antik bir kimliğin geri dönüşü στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Pontos antik bir kimliğin geri dönüşü, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η γενοκτονία στην Ανατολή

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η γενοκτονία στην Ανατολή στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η γενοκτονία στην Ανατολή, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ο Λάμπον α σο Καρς

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ο Λάμπον α σο Καρς στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ο Λάμπον α σο Καρς, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Λαϊκή λατρεία του ποντιακού ελληνισμού

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Λαϊκή λατρεία του ποντιακού ελληνισμού στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Λαϊκή λατρεία του ποντιακού ελληνισμού, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η Καμπάνα του Πόντου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η Καμπάνα του Πόντου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η Καμπάνα του Πόντου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Αϊβαλί

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Αϊβαλί στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Αϊβαλί, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Πάφρα του Πόντου: Η χώρα των γενναίων

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Πάφρα του Πόντου: Η χώρα των γενναίων στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Πάφρα του Πόντου: Η χώρα των γενναίων, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Πόντος

Το λεύκωμα αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αφήγημα με αρχή μέση και τέλος, που στήθηκε με σκοπό να ενημερώσει και να διαδώσει το πληροφοριακό του υλικό σε όσους προσλαμβάνουν πιο εύκολα τη γνώση με οδηγό την εικόνα. Η σημαντικότερη όμως, κατά την άποψη μας, συμβολή του Λευκώματος αυτού είναι...

Το ποντιακό αντάρτικο και η γενοκτονία

Tην αυγή του 20ού αιώνα οι Έλληνες κάτοικοι του Πόντου, οι οποίοι είχαν διατηρήσει επί τρεις σχεδόν χιλιετίες αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της εθνικής τους ταυτότητας, ανέμεναν με λαχτάρα την εξόρμηση της "μητέρας-πατρίδας" προς απελευθέρωση των "αλύτρωτων αδελφών". Οι μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικο...

Η Χρυσάννα του Πόντου

Άπανθ΄ ο μακρός κ΄ αναρίθμητος χρόνος φύει, Τ΄ άδηλα και τα φανέντα κρύπτεται. Σοφοκλής (Αίας) Εμείς, οι Πόντιοι της δεύτερης γενιάς, που ακούσαμε και μεγαλώσαμε με τις ιστορίες των παππούδων μας, για τα όσα έζησαν και έπαθαν στις αλησμόνητες πατρίδες, πρέπει να δαμάσουμε το χρόνο που φέρνει τη...

Γυναίκες Καπετάνισσες στο αντάρτικο του Πόντου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Γυναίκες Καπετάνισσες στο αντάρτικο του Πόντου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Γυναίκες Καπετάνισσες στο αντάρτικο του Πόντου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Πόντος, αιώνια πατρίδα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Πόντος, αιώνια πατρίδα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Πόντος, αιώνια πατρίδα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Προσεγγίσεις στην ιστορία του Εύξεινου Πόντου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Προσεγγίσεις στην ιστορία του Εύξεινου Πόντου στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Προσεγγίσεις στην ιστορία του Εύξεινου Πόντου, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Συνοπτική ιστορία του φροντιστηρίου της Τραπεζούντας 1682-1921

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Συνοπτική ιστορία του φροντιστηρίου της Τραπεζούντας 1682-1921 στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Συνοπτική ιστορία του φροντιστηρίου της Τραπεζούντας 1682-1921, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ασήν Ποντίλαν: Η Ματσούκα του Πόντου και το Τριγών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ασήν Ποντίλαν: Η Ματσούκα του Πόντου και το Τριγών στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ασήν Ποντίλαν: Η Ματσούκα του Πόντου και το Τριγών, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η Τραπεζουντιακή οικογένεια Μουρούζη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η Τραπεζουντιακή οικογένεια Μουρούζη στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η Τραπεζουντιακή οικογένεια Μουρούζη, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Σελίδα αποτελεσμάτων 1 απο 8
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...