Βιβλία

Higgs: Το σωματίδιο του Θεού

1964: ο φυσικός Πίτερ Χιγκς καταγράφει στο σημειωματάριο του την απίθανη ιδέα του: "Υπάρχει ένα σωματίδιο που εξηγεί πως απέκτησε η ύλη τη μάζα της. Η ανακάλυψή του θ' ανοίξει μια πύλη προς έναν κρυμμένο κόσμο σωματιδίων και δυνάμεων που δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε". "Αυτό το σωματίδιο του Χι...

Πυρηνική τεχνολογία

Το παρόν βιβλίο αποτελεί συμπλήρωμα, στη θεωρία πυρηνικών αντιδραστήρων και στη θωράκιση των ακτινοβολιών, του βιβλίου του γράφοντος "Εισαγωγή στην Πυρηνική Τεχνολογία", εκδόσεις "Ζήτη", 2005. Περιλαμβάνει ασκήσεις στη θεωρία των πυρηνικών αντιδραστήρων. Δεδομένου ότι επιβάλλεται ο σπουδαστής να...

Κοσμική ακτινοβολία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Κοσμική ακτινοβολία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Κοσμική ακτινοβολία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες και οι επιδράσεις τους στον άνθρωπο

[...] Στη μακραίωνη και κοπιώδη διαβίωσή του πάνω στη Γη, ο άνθρωπος βρισκόταν συνέχεια κάτω από την επίδραση της ισχυρής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του Ήλιου (υπέρυθρη-ορατή-υπεριώδης), της αραιής κοσμικής ακτινοβολίας, η οποία έρχεται από το διάστημα, και της ραδιενέργειας (κυρίως ακτίνες γ), ...

Εισαγωγή στην πυρηνική τεχνολογία

Το ανά χείρας βιβλίο καλύπτει σχεδόν το σύνολο του εύρους της πυρηνικής τεχνολογίας, χωρίς όμως να ασχολείται με τη σύντηξη. Η διδακτική εμπειρία των είκοσι ετών, που έχουν παρέλθει από την πρώτη έκδοση (1984), οδήγησε σε νέο σχεδιασμό μεγάλου μέρους του περιεχόμενου του βιβλίου. Οι στόχοι του νέου...

Η δομή των πυρήνων κατά την ενιαία θεωρία του ψηφιδωτού όντος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η δομή των πυρήνων κατά την ενιαία θεωρία του ψηφιδωτού όντος στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η δομή των πυρήνων κατά την ενιαία θεωρία του ψηφιδωτού όντος, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ειδικά κεφάλαια φυσικής για φοιτητές των γεωπονικών επιστημών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ειδικά κεφάλαια φυσικής για φοιτητές των γεωπονικών επιστημών στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ειδικά κεφάλαια φυσικής για φοιτητές των γεωπονικών επιστημών, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ατομική - πυρηνική φυσική και εφαρμογές

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ατομική - πυρηνική φυσική και εφαρμογές στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ατομική - πυρηνική φυσική και εφαρμογές, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Εισαγωγή στις πυρηνικές αντιδράσεις

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Εισαγωγή στις πυρηνικές αντιδράσεις στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Εισαγωγή στις πυρηνικές αντιδράσεις, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Proceedings of the European Conference on Advances in Nuclear Physics and Related Areas

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Proceedings of the European Conference on Advances in Nuclear Physics and Related Areas στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Proceedings of the European Conference on Advances in Nuclear Physics and Related Areas, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Τσέρνομπιλ 86, το πυρηνικό ατύχημα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Τσέρνομπιλ 86, το πυρηνικό ατύχημα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Τσέρνομπιλ 86, το πυρηνικό ατύχημα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Εισαγωγή στην πυρηνική τεχνολογία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Εισαγωγή στην πυρηνική τεχνολογία στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Εισαγωγή στην πυρηνική τεχνολογία, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Συμβίωση χωρίς μέλλον

Ποια ήταν η πορεία της επιστημονικής έρευνας που μας οδήγησε στην εξιχνίαση της δομής του πυρήνα και την κατασκευή των πυρηνικών όπλων; Γιατί κάθε απειροελάχιστος πυρήνας είναι και ένας ενεργειακός γίγαντας; Πώς γίνεται η αποδέσμευση της πυρηνικής ενέργειας από τον άνθρωπο; Γιατί η εμφάνιση των πυρη...

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...