Βιβλία

Τα διαμάντια της τέχνης

Περιεχόμενα: - Νίκος Δ. Καρούζος - Ελλάδα, φως, Ελύτης - Νικηφόρου Βρεττάκου "Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη", γραμμένο το 1980 - Ι.Ν. Γρυπάρης - Δημήτρης Π. Παπαδίτσας (1922-1986) - Άρθουρ Ρεμπώ - Για τον Μπωντλαίρ - Μια αντιπαράθεση από "Τα άνθη του κακού" του Μπωντλαίρ με τις "Ευρέσει...

Η οδύσσεια της ποίησης

Η "Οδύσσεια της ποίησης" είναι μια περιεκτική "εγκυκλοπαίδεια" της παγκόσμιας ποίησης που διατρέχει την ιστορία της από την εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα, καλύπτοντας σφαιρικά όλες τις πλευρές της. Έτσι, μελετώνται οι διάφορες παράμετροι κάθε περιόδου, καθώς και ο ρόλος της Βιομηχανικής Επανάστασης,...

Ο κόσμος της ποίησης

"Ο κόσμος της ποίησης" είναι μια θεωρία και ταυτόχρονα μια ασκητική συνδυασμένη με ιστορία, που έχει σκοπό να εξετάσει, να παρουσιάσει και να εξηγήσει τον "κόσμο" και τον "διάκοσμο" του ποιητικού φαινομένου, ερμηνεύοντάς το ως εκδήλωση, ως δύναμη και ως συνιστώσα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ως ...

Ανά τον Ελικώνα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ανά τον Ελικώνα στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ανά τον Ελικώνα, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Παραδοσιακή και μοντέρνα ποίηση

Με το βιβλίο τούτο, επιχειρείται ο διαχωρισμός των στοιχείων που διαφοροποιούν την παραδοσιακή από τη μοντέρνα ποίηση. Ο μελετητής και ο ταγός της Παιδείας θα βρουν στις σελίδες του ό,τι χρειάζονται για μια πιο αποτελεσματική και πιο ουσιώδη διείσδυση στο χώρο αυτό, που τόσο ξεφεύγει από τα χέρια το...

Το πεζό πρόσωπο της ποίησης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Το πεζό πρόσωπο της ποίησης στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Το πεζό πρόσωπο της ποίησης, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ρεύματα στη σύγχρονη ποίηση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ρεύματα στη σύγχρονη ποίηση στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ρεύματα στη σύγχρονη ποίηση, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Μελέτες για την ποίηση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Μελέτες για την ποίηση στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Μελέτες για την ποίηση, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Ποίηση και πολιτική 1900-1960

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Ποίηση και πολιτική 1900-1960 στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Ποίηση και πολιτική 1900-1960, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Η άλλη φωνή

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τον τίτλο Η άλλη φωνή στο Bookland.gr (ακόμη). Μπορείτε να βοηθήσετε; Αν γνωρίζετε κάτι για το Η άλλη φωνή, μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες μέσα από την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ: Φόρμα ενημέρωσης στοιχείων τίτλου.
Σας ευχαριστούμε

Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...