Φυσικοθεραπεία σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Φυσικοθεραπεία σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Το διάβασες;

Φυσικοθεραπεία σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Η παρούσα έκδοση κρίθηκε σκόπιμη, γιατί μέχρι τώρα ολοκληρωμένο σύγγραμμα που να περιέχει βασικές γνώσεις της φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης σε κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος, μάλλον δεν υπάρχει. Στηρίχθηκε στη μακροχρόνια εμπειρία μου τόσο ως εκπαιδευτικού, όσο ελεύθερου επαγγελματία. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές φυσικοθεραπείας - φυσικοθεραπευτές, αλλά και σε ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν γνώσεις πάνω στις εφαρμογές φυσικοθεραπευτικών μέσων. Είναι βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., όπως επίσης και στη διεθνή βιβλιογραφία. Μέσα από το βιβλίο δίνεται η δυνατότητα προσέγγισης της φυσιοθεραπευτικής αξιολόγησης και κατ' επέκταση αποκατάστασης των κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

Σήμερα όμως, η έννοια της αποκατάστασης περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα της φυσικοθεραπείας σε προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό στάδιο των περισσοτέρων ειδικοτήτων της ιατρικής. Σε συνδυασμό με την ραγδαία εξέλιξη στο χώρο, πολλοί συνάδελφοι στράφηκαν σε πιο εξειδικευμένες μεθόδους και τεχνικά μέσα, με στόχο την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση. Έτσι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία αλλά και βάση την προσωπική εμπειρία το πρόγραμμα αποκατάστασης διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, με αποτέλεσμα να τροποποιούνται αναλόγως και τα πρωτόκολλα.

Συμπερασματικά, σε ότι αφορά την συγγραφή του βιβλίου αυτού, προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν απλός και κατανοητός στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών κακώσεων, χρησιμοποιώντας ενδεικτικά προγράμματα και ασκήσεις σε στάδια ακινητοποίησης - κινητοποίησης - ενδυνάμωσης και εφόσον υπάρχει εντολή ιατρού.

Ο διαχωρισμός των κεφαλαίων έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί ο φυσικοθεραπευτής και δεν είναι απόλυτα συμβατός με τα καθιερωμένα βιβλία ορθοπαιδικής. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Κοτζαηλίας, Διομήδης Α.
Σχετικά με τον εκδότη
University Studio Press
University Studio Press
Αρμενοπούλου 32 546 35 Θεσσαλονίκη
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...