Γνωστική αποκατάσταση νευροψυχολογικών διαταραχών

Γνωστική αποκατάσταση νευροψυχολογικών διαταραχών

Το διάβασες;

Γνωστική αποκατάσταση νευροψυχολογικών διαταραχών

Τα τελευταία χρόνια δίδεται μεγάλη σημασία στην γνωσιακή αποκατάσταση των νευροψυχολογικών διαταραχών. Τούτο γίνεται εφικτό περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επειδή οι επιμέρους ειδικότητες των επαγγελμάτων υγείας που εμπλέκονται στην νευροψυχολογική αποκατάσταση (νευροψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές) έχουν εξελιχθεί αλματωδώς, με συνέπεια τη μεγιστοποίηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων, συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Οι συνήθεις "διαμάχες" μεταξύ των προαναφερθέντων επαγγελματιών υγείας για το ποιος έχει την πρωτεύουσα θέση στην αποκατάσταση των γνωσιακών διαταραχών, που μεταξύ άλλων εκπορεύονταν και από τη χρήση διαφορετικής ορολογίας, αρχίζουν να υφίενται, επειδή κατεδείχθη ότι ο ρόλος της κάθε επί μέρους ειδικότητας είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη της αποκατάστασης.

Το ανά χείρας εγχειρίδιο των Johnstone και Stonnington έρχεται -σημαντικά αρωγό- να παράσχει στους επαγγελματίες της αποκατάστασης (αλλά και στους μη ειδικούς, του περιβάλλοντος του πάσχοντος, για παράδειγμα) στρατηγικές θεραπείας των γνωσιακών διαταραχών. Η ελληνική μετάφραση του εγχειριδίου, όχι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία μια και αρκετοί όροι έπρεπε να αποδοθούν με επιστημονικότατα και σαφήνεια, είναι ιδιαίτερα επιτυχής, πράγμα που κατόρθωσαν οι κύριοι Ανδρέας Καστελλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης και Δρ Λάμπρος Μεσσήνης, Κλινικός Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πόνημα αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση των γνωσιακών διαταραχών στον ελληνικό χώρο, που αρχίζει να απολαμβάνει των "αγαθών" της ειδικής παρέμβασης σε μία νοσολογική οντότητα, στην οποία πολύ λίγα προσφέρονταν μέχρι πρότινος.

Παναγιώτης Γ. Παπαθανασόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας, Δ/ντής Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Συλλογικό έργο
Σχετικά με τον εκδότη
Φιλομάθεια
Φιλομάθεια
Αράτου 41 262 21 Πάτρα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...