Η Ισπανική εποποιΐα 1936-1939

Η Ισπανική εποποιΐα 1936-1939

Το διάβασες;

Η Ισπανική εποποιΐα 1936-1939

Η ιστορία του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου θα έπρεπε κανονικά να αρχίζει από το 1939, όταν αναδείχθηκε νικητής στον ένοπλο τριετή αγώνα ο στρατάρχης Φράνκο και ηττήθηκε η Αριστερά.

Όσα προηγήθηκαν θα έπρεπε να αναφέρονται ως "πρελούδιο του πολέμου", αφού ο πραγματικός πόλεμος ήταν ο ιδεολογικός, "ο πόλεμος του μελανιού", που εξαπολύθηκε εναντίον των νικητών.
Έντεχνα και μεθοδικά, κάθε αλήθεια του χθες κατέστη ένα ψέμα της σήμερον.

Η λήθη κάλυψε τόσο πολύ την αλήθεια γύρω από όλα αυτά τα γεγονότα ώστε ενώ όλοι γνωρίζουν τον βομβαρδισμό της Γκουέρνικα κανείς δεν θυμάται πια, ότι μέσα σε ένα δειλινό σφαγιάσθηκαν οκτώ χιλιάδες αιχμάλωτοι Εθνικιστές στο Παρακουέλλος δε Χαράμα.

Αυτό το βαρύ πέπλο της λήθης έρχεται να ανασύρει το ανά χείρας βιβλίο και να αναδείξει την "altera pars" των γεγονότων.
Όλοι σήμερα γνωρίζουμε το περίφημο "no pasaran" της Πασιονάρια. Καιρός είναι λοιπόν να μάθουν ότι την ημέρα της εισόδου του στρατάρχη Φράνκο στη Μαδρίτη, τα πλήθη των κατοίκων της πόλεως ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την είσοδο των Εθνικιστών και φωνάζοντας "Han pasado!" δηλαδή "Πέρασαν!"...

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Τσοπάνης, Κωνσταντίνος
Σχετικά με τον εκδότη
Patria
Patria
Ζαλοκώστα 5, 106 71 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...