Η νύφη

Η νύφη

Το διάβασες;

Η νύφη

Σε μια από τις σφαγές μεταξύ εθνοτήτων, που συνόδευσαν το διαμελισμό της Ινδίας και την ίδρυση του Πακιστάν, ο Καζίμ, ένας βουνίσιος από το Κοχιστάν, αναλαμβάνει υπό την προστασία του ένα ορφανό κοριτσάκι από το Παντζάμπ. Έχοντας και ο ίδιος χάσει γυναίκα και παιδιά, καταφεύγει στη Λαχώρη, όπου αναθρέφει το κοριτσάκι. Κάμποσα χρόνια αργότερα, ο Καζίμ, κουβαλώντας πάντα μέσα του τη νοσταλγία για τα βουνά και τους ανθρώπους της πατρίδας του, αποφασίζει να παντρέψει τη θετή του κόρη με έναν άντρα της φυλής του. Πατέρας και κόρη ξεκινούν για την ορεινή κοιλάδα του Ινδού. Οι διαφορές, όμως, ανάμεσα στους νιόνυμφους είναι αγεφύρωτες και ο γάμος καταλήγει σε τραγωδία...
Είτε πρόκειται για τις βίαιες σκηνές στην αρχή του μυθιστορήματος είτε για την καθημερινή ζωή στις λαϊκές, πολύβουες γειτονιές της Λαχώρης είτε για τα μεγαλόπρεπα τοπία των Ιμαλαΐων, η Μπάπσι Σίντουα περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις συγκρούσεις, τις χαρές και τις λύπες των ηρώων της, που πασχίζουν να βρουν τη γαλήνη και την ευτυχία μέσα σ' έναν κόσμο γεμάτο ανατροπές.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Sidhwa, Bapsi
Σχετικά με τον εκδότη
Μεταίχμιο
Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118 114 72 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...