Η τεχνική του εικαστικού κοσμήματος και τα μυστικά της

Η τεχνική του εικαστικού κοσμήματος και τα μυστικά της

Το διάβασες;

Η τεχνική του εικαστικού κοσμήματος και τα μυστικά της

[...] Το σύγχρονο εικαστικό χειροποίητο κόσμημα έχει άπειρες δυνατότητες υλοποίησης πολλών και διαφορετικών σχεδίων και ιδεών, ποιυ πραγματικά είναι ανεξάντλητες. Στο χειροποίητο κόσμημα τίποτα δεν προέρχεται από καλούπι. Όλα γίνονται από το συνδυασμό συρμάτων και φύλλων μετάλλου. Οι ημιπολύτιμες πέτρες παίζουν μεγάλο διακοσμητικό ρόλο και πολλές φορές πρωταγωνιστικό. Όμως οι βασικές τεχνικές αφορούν στην επεξεργασία των μετάλλων. Τα βασικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται είναι το ασήμι, ο αλπακάς, ο μπρούντζος και ο χαλκός. Όλα απαντώνται σε μορφή φύλλων και συρμάτων με διάφορα πάχη και σκληρότητες. Οι κολλήσεις που γίνονται είναι με ειδικά κολλητήρια, μικρό φλόγιστρο και καλάι, το οποίο περιέχει ασήμι και κασσίτερο.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε κοσμήματα που πρώτα θα τα σχεδιάσουμε, θα βγάλουμε τα ειδικά πατρόν τους και έπειτα θα τα υλοποιήσουμε, αλλά και κοσμήματα καθαρού αυτοσχεδιασμού, που συνδυάζοντας τα σύρματα και τα μέταλλα, τις πέτρες και ό,τι άλλο υλικό μας κεντρίζει τη φαντασία, μπορούμε να έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.
Στο σύγχρονο κόσμημα η φύση είναι μια από τις κυρίαρχες πηγές έμπνευσης αλλά και η γεωμετρία παίζει σημαντικό ρόλο. [...]

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Βλάχου, Αγγελική
Σχετικά με τον εκδότη
Ευήλατον
Ευήλατον
Ζησιμοπούλου 84, 175 64 Παλαιό Φάληρο
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...