Κινησιοθεραπεία - μαλαξοθεραπεία

Κινησιοθεραπεία - μαλαξοθεραπεία

Το διάβασες;

Κινησιοθεραπεία - μαλαξοθεραπεία

Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια συστηματική επισκόπηση των διά μαλάξεων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών για διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος που συναντώνται στη καθημερινή πρακτική:

Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται η λειτουργική μορφολογία, η εμβιομηχανική και η νευροφυσιολογία. Εξετάζονται λεπτομερώς οι συνήθεις και οι νευρολογικές τεχνικές εξέτασης της σπονδυλικής στήλης, των διαρθρώσεων στα άκρα και τους μυς. Η μαλαξοθεραπεία εξηγείται βήμα-βήμα με κείμενο και εικόνες καθώς και με συζήτηση των ενδείξεων και των πιθανών επιπλοκών.

Το τελευταίο κεφάλαιο για ασκήσεις στο σπίτι συμπληρώνει το φάσμα των πληροφοριών.

Ενδιαφέρει τους γενικούς γιατρούς, τους παθολόγους (ρευματολόγους), τους νευρολόγους, τους χειροπράκτες και τους φυσιοθεραπευτές.

<<Η κινησιοθεραπεία και μαλαξοθεραπεία αποτελούν τεχνικές που βασίζονται κυρίως στην εμπειρία.

Με αυτό το μικρό βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια επιστημονικής τεκμηρίωσης αυτών των εμπειρικών τεχνικών με στοιχεία λειτουργικής ανατομικής, κινησιοθεραπείας και εμβιομηχανικής.

Ελπίζω ότι όσοι ασχολούνται με συναφείς τομείς των επαγγελμάτων υγείας και θελήσουν να εφαρμόσουν αυτές τις θεραπευτικές τεχνικές, θα βρουν στο βιβλίο αυτό μια σημαντική βοήθεια και το ερέθισμα για τη μελέτη εκτενέστερων συγγραμμάτων.

(Παύλος Πετρίδης, Ιατρός, Ορθοπεδικός)

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Dvorak, Jiri
Σχετικά με τον εκδότη
Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Μικράς Ασίας 70, 115 27 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...