Μνημεία της αρχαιότητας

Μνημεία της αρχαιότητας

Το διάβασες;

Μνημεία της αρχαιότητας

Υπάρχουν, ευτυχώς, πολλοί τρόποι για να θαυμάσεις ένα αρχαίο μνημείο: Περπατώντας αμέριμνος ανάμεσα στις «πέτρες», με τις λίγες ή πολλές πληροφορίες που η όρεξή σου σε οδήγησε να βρεις ή ακολουθώντας το σημαιάκι του ξεναγού. Υπάρχει βέβαια και ο μοναχικός τρόπος της βουτιάς σ' ένα αρχαιολογικό οδηγό χωρίς ν' αφήσεις την πολυθρόνα σου.
Ας φαντασθούμε τώρα το συνδυασμό τους: έναν χαλαρό περίπατο μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου με ξεναγό τον Henri Stierlin ο οποίος μας έχει δίπλα του στο πιλοτήριο του αεροπλάνου για έναν γύρο του κόσμου, από τους πανάρχαιους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής, στα βάθη της Ασίας ώς τον Ινδό ποταμό και την Κίνα, για να επιστρέψει μετά στην Ευρώπη του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού, πριν πετάξει για τη μακρινή και γεμάτη μυστήριο Λατινική Αμερική των Μάγια και των Ίνκας.
Αυτό το ταξίδι σε τριάντα από τα σημαντικότερα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού με το σχολιασμό του ξεναγού μάς χαρίζει, εκτός από τη χαρά της γνώσης, μία θέα του χώρου από ψηλά, προνόμιο, μέχρι τώρα, λίγων αρχαιολόγων.
Για κάθε αρχαιολογικό χώρο υπάρχει κατατοπιστικό κείμενο για τα μνημεία και συνοπτικές λεζάντες που βοηθούν στην κατανόηση και κυρίως στην απόλαυση των σπάνιων φωτογραφικών λήψεων.
Είναι ένα ταξίδι που ο γοητευμένος αναγνώστης θα θέλει να κάνει ξανά και ξανά, ταξιδεύοντας μέσα από τις σελίδες του λευκώματος.
Μία έκδοση που κυκλοφόρησε πρώτα στη Γαλλία από το γνωστό εκδοτικό οίκο Gallimard και έκτοτε και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη μας. Στην ίδια σειρά θ' ακολουθήσουν και άλλα λευκώματα, πάντα από ψηλά, με άλλους θησαυρούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Stierlin, Henri
Σχετικά με τον εκδότη
Κασταλία
Κασταλία
Σταδίου 33 105 59 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...