Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη

Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη

Το διάβασες;

Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη

Το βιβλίο αποσκοπεί στην µελέτη της εξέλιξης και διαµόρφωσης της Εκπαιδευτικής Πολιτικής παρουσιάζοντας το ιδεολογικό υπόστρωµα, όπως ερµηνεύεται από τα υποκείµενα, τους εκπαιδευτικούς συντελεστές.
Η βιογραφία του Ν. Πετρουλάκη εκκινεί από την σχέση του µε την εκπαίδευση και την πολιτική. Με συνεντεύξεις και αξιοποίηση αρχειακού υλικού επιχειρήθηκε η ερµηνεία των πολιτικών που εφαρµόζονται στην εκπαίδευση και της σχέσης τους µε το κράτος, την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η βιογραφική ανάλυση, ως διερεύνηση των σταδίων ζωής του βιογραφούµενου εκπαιδευτικού, λειτουργεί ως παραδειγµατικός λόγος µέσα από τον οποίο αναδεικνύονται τα εκπαιδευτικά γεγονότα, ως συµβάντα στη χωρο-χρονική συγκυρία, ώστε και συµβολικά να ορίζεται µια µεταβαλλόµενη εκπαιδευτική πραγµατικότητα, η οποία ερµηνεύεται και καθορίζει την Εκπαιδευτική Πολιτική.
Καταγράφονται οι πολιτικές παρέµβασης στην εκπαίδευση και αναλύεται το νοµικό περιεχόµενο, ως θεσµικό πλαίσιο, σε συνάρτηση µε τη δράση των οµάδων πίεσης και τη λειτουργικότητα των εκπαιδευτικών δοµών, που νοµιµοποιούν τυπικές ή άτυπες εκπαιδευτικές παρεµβάσεις.
Πρόκειται για µια διαφορετική "αφήγηση" της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπου προτείνεται η προσέγγισή της ως σύνθετη κειµενική ανάλυση ιδεολογικοπολιτικής κουλτούρας, στην οποία ενσωµατώνεται η πολυεπίπεδη πολιτική και κοινωνική δυναµική.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Καλεράντε, Ευαγγελία
Σχετικά με τον εκδότη
Γρηγόρη
Γρηγόρη
Ιπποκράτους 43 106 80 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...