Ο δρόμος για την Ελευσίνα

Ο δρόμος για την Ελευσίνα

Το διάβασες;

Ο δρόμος για την Ελευσίνα

"Ο δρόμος για την Ελευσίνα" αποτελεί προϊόν συνεργασίας τριών ερευνητών. Αφετηρία υπήρξαν οι ενορατικές απόψεις του R. Gordon Wasson περί του πραγματικού χαρακτήρα της αρχαιοελληνικής θρησκευτικής τελετής των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Η συνεργασία του με τον παγκοσμίου φήμης χημικό Albert Hofmann και τον Carl Ruck, καθηγητή Κλασικών Σπουδών με ειδίκευση στην εθνοβοτανολογία, παρείχε θεωρητική θεμελίωση σε αυτό που ο Wasson θεωρεί ως την ουσία των Μυστηρίων. Οι τρεις συγγραφείς παρουσιάζουν τα ευρήματά τους και τα στοιχεία τους, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους και από τα τρία επιστημονικά πεδία, με τρόπο πειστικό και συναρπαστικό.

"Το περιεχόμενο των Μυστηρίων είναι, μαζί με την ταυτότητα του ιερού φυτού της Ινδίας σόμα, τα δύο καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της ιστορίας, και αυτό το βιβλίο είναι η πλέον επιτυχημένη προσπάθεια απ' όσες γνωρίζω, για την αποκάλυψή του. Χρησιμοποιώντας τις πηγές ενός εξέχοντος μελετητή της κλασικής εποχής, του πιο πρωτοποριακού μυκητολόγου των ημερών μας και του ανθρώπου που ανακάλυψε το LSD, ο "Δρόμος για την Ελευσίνα" είναι ένα ιστορικό tour de force και ταυτόχρονα κάτι παραπάνω απ' αυτό. Γιατί, εγείρει με άμεσο τρόπο ερωτήματα στα οποία μέχρι σήμερα το πολιτιστικό μας κατεστημένο αποφεύγει να απαντήσει."

(Huston Smith, συγγραφέας του βιβλίου "The World's Religion")

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Συλλογικό έργο
Σχετικά με τον εκδότη
Κυκεών Tales
Κυκεών Tales
Χαριλάου 94, 192 00 Ελευσίνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...