Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα

Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα

Το διάβασες;

Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα

Σε αυτό το έργο ο Sri Sadhu Om -άμεσος μαθητής του Σρι Ραμάνα- εξηγεί με βαθυστόχαστη ανάλυση και μεγάλη λεπτομέρεια τη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή των πνευματικών διδασκαλιών του Μπαγκαβάν Σρί Ραμάνα Μαχάρσι.

Ο Σρι Ραμάνα, ο πιο πρόσφατός μεγάλος Σοφός της Ινδίας, υπενθύμισε στην ανθρωπότητα ότι: " ακόμα και ο πιο αίδεος άνθρωπος νιώθει την αληθινή του φύση, τον Εαυτό-την ύπαρξη-συνείδηση "Εγώ Είμαι"-ως πολύ πιο αληθινό, πιο μόνιμο απο ένα φρούτο που κρατάς στο χέρι". 'Ομως αυτή η αληθινή φύση σκιάζεται φαινομενικά απο την απατηλη φευγαλέα φανέρωση του σώματος και του κόσμου που εκλαμβάνονται ως "Εγώ" και "τα δικά μου". Οπότε το ζητούμενο είναι να εκδιωχθεί αυτή η σκιά της αγνωσίας.

Ο Σρι Ραμάνα δίδαξε ότι ο άμεσος τρόπος για να κερδίσουμε την υπέρτατη ευτυχία της αληθινής αυτογνωσίας είναι η εαυτό-διερεύνηση, η εαυτό-εξέταση-η "Atma-vichara"- η επίδοση στην απλή άσκηση του να εξετάσουμε ή να προσέχουμε, αναπόσπαστα, του ουσιαστικό αυτοσυνείδητο "είναι" μας το οποίο διαρκώς βιώνουμε ως ύπαρξη-συνείδηση, ως "Εγώ είμαι", έτσι ώστε να μάθουμε "Ποιός είμαι Εγω;".

Όμως, εκείνος επίσης περιέγραψε την τεχνική της "εαυτό-έρευνας" και ως "δρόμο της αυτοπαραδόσεως", επειδή αν δεν παρατήσουμε, τον ψέυτικο μας εαυτό δεν μπορούμε να γνωρίσουμε αληθινά-να έχουμε δηλ. ξεκάθαρη επίγνωση του αληθινού μας εαυτού και της ατελεύτητης ευτυχίας που αυτή χαρίζει.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από
Σχετικά με τον εκδότη
Αιώνιος Ηνίοχος
Αιώνιος Ηνίοχος
Σόλωνος 97 106 78 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...