Ποιήματα

Ποιήματα

Το διάβασες;

Ποιήματα

Ο Jose Luis Peixoto (γεν. 1974), περισσότερο γνωστός ως πεζογράφος και λιγότερο ως ποιητής, είναι ίσως η πλέον αναγνωρίσιμη σύγχρονη λογοτεχνική φωνή της Πορτογαλίας παγκοσμίως, μετά το θάνατο του Jose Saramago.

Το μικρό αυτό βιβλίο είναι μια καλή ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την ποίηση του: τα ποιήματα τα έχει διαλέξει ο ίδιος για το ελληνικό κοινό και τα διάβασε στην Ποιητική Βραδιά του LΕΑ (ετήσιο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας στην Αθήνα - διεξάγεται από το 2009 μέχρι σήμερα), το 2011.

Είναι ακόμη μια καλή ευκαιρία για μια γνωριμία με ένα ιδιαίτερο είδος προσέγγισης της μεταφραστικής διαδικασίας, τη συλλογική μετάφραση με την παρουσία και τη συνεργασία του δημιουργού: η μετάφραση ενός ποιητικού κύκλου που περιλαμβάνει το βιβλίο είναι το "αποτύπωμα" ενός ανάλογου εργαστηρίου που διοργανώθηκε, το 2012, στην Αθήνα, στα πλαίσια του LΕΑ.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Peixoto, Jose Luis
Σχετικά με τον εκδότη
Γαβριηλίδης
Γαβριηλίδης
Αγίας Ειρήνης 17 105 51 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...