Προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού

Προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού

Το διάβασες;

Προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού

Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού" έρχεται σαν συνέχεια του πρώτου μας βιβλίου "Εισαγωγή στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών", από τις εκδόσεις Μυρμιδόνες, και φιλοδοξεί να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο τους δύσκολους αλγορίθμους και τις τεχνικές προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό στατικών και δυναμικών δομών δεδομένων. Στο κεφάλαιο 1 περιγράφεται αναλυτικά ό τρόπος με τον οποίο μπορούμε να γράψουμε κώδικα, να τον μεταφράσουμε και να τον εκτελέσουμε στο προγραμματιστικό περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος Unix. Στο κεφάλαιο 2 παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά και το συντακτικό της γλώσσας C++ με γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο, ώστε ο αναγνώστης να κάνει πολύ σύντομα κτήμα του τα βασικά στοιχεία αυτής της γλώσσας και να είναι έτοιμος σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατανοήσει και να προγραμματίσει σε αυτό το περιβάλλον. Στο κεφάλαιο 3 διαπραγματευόμαστε σε προχωρημένο επίπεδο τον χειρισμό, την κλήση και το πέρασμα παραμέτρων στις συναρτήσεις. Στο κεφάλαιο 4 και 5 ασχολούμαστε με την αναδρομή (recursion) και τις δομές (structures). Στο κεφάλαιο 6 παρουσιάζουμε τον χειρισμό αρχείων δεδομένων, τόσο στην ANSI C όσο και στο αντικειμενοστραφές περιβάλλον της γλώσσας C++. Τούς βασικούς αλγόριθμους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις στατικές δομές δεδομένων (πίνακες), όπως τους αλγόριθμους ταξινόμησης και αναζήτησης, παρουσιάζουμε στο κεφάλαιο 7. Στο κεφάλαιο 8 παρουσιάζουμε τους πίνακες κατακερματισμού (hash tables) και τον χειρισμό συγκρούσεων σαν συνέχεια των αλγορίθμων ταξινόμησης και αναζήτησης του κεφαλαίου 7. Τέλος στο κεφάλαιο 9 και 10 παρουσιάζομε τις δυναμικές δομές δεδομένων (λίστες, στοίβες, ουρές, δένδρα, κλπ) καθώς και τις βασικές πράξεις και αλγορίθμους που χρησιμοποιούμε με τις δομές αυτές.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να εντρυφήσουν στις τεχνικές προγραμματισμού, στους σπουδαστές ΙΕΚ πληροφορικής, καθώς και στους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ που θέλουν κάποιο σοβαρό επί πλέον βοήθημα για τα μαθήματα που διδάσκονται στις σχολές τους, όπως προγραμματιστικές τεχνικές και δομές δεδομένων.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Φράγγος, Κωνσταντίνος Τ.
Σχετικά με τον εκδότη
Μυρμιδόνες
Μυρμιδόνες
Μαντζάρου 9 106 72 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...