Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας

Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας

Το διάβασες;

Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), αποδεχόμενη την πρόταση της καθηγήτριας Χρύσας Μαλτέζου, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, που εδρεύει στην πόλη της Βενετίας, αποφάσισε να προβεί στην έκδοση του ανά χείρας τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τετράγλωσσο μελέτημα της υποτρόφου ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ελένης Θ. Χαρχαρέ με τίτλο "Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας".

Η έκδοση αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., η οποία συνέρχεται από 21 έως 25 lουνίου 2006 στην πόλη της Βενετίας και στους φιλόξενους χώρους του Ινστιτούτου.

Η Γενική Συνέλευση έχει ως κεντρικό θέμα: "Η συμβολή του ορθόδοξου πολιτισμού στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης". Αυτό ακριβώς το πέρασμα, αυτήν την παρουσία της Δ.Σ.Ο. στον ιστορικό ευρύτερο χώρο του περικαλλούς ορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, καταγράφει και αποτυπώνει η παρούσα έκδοση, μικρή συμβολή στην ανάδειξη της αδιάλειπτης πολιτισμικής παρουσίας και δραστηριότητας Ορθόδοξων Χριστιανών στην καρδιά της Ευρώπης από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Μάλιστα το θέμα της παρούσας εργασίας, η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό τη συλλογή ρωσικών ορθόδοξων εικόνων τις οποίες κατέχει το Ινστιτούτο της Βενετίας, βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με αυτό της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Εμφανίζεται έτσι μια πτυχή της συμβολής του ορθόδοξου πολιτισμού στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης.

Ο πρόδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Sergei Popov, βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στυλιανός - Άγγελος Παπαθεμελής, γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο., βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Χαρχαρέ, Ελένη Θ.
Σχετικά με τον εκδότη
Ίνδικτος
Ίνδικτος
Καλλιδρομίου 64 114 73 Αθήνα
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...