Σαμουράι

Σαμουράι

Το διάβασες;

Σαμουράι

Aπό τις πιο διάσημες και ρομαντικές μορφές στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, οι Σαμουράι αποτέλεσαν την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ιαπωνία για περίοδο μεγαλύτερη των χιλίων ετών. Αν και σε αυτό το χρονικό διάστημα άλλαξαν σημαντικά τον εξοπλισμό, τις τακτικές και την πολιτική τους, οι ίδιοι ως άνθρωποι παρέμειναν απαράλλακτοι, εκπαιδευμένοι και γαλουχημένοι με βάση τα ίδια πρότυπα, διδασκόμενοι τις ίδιες ιστορίες και εμφορούμενοι από πνεύμα υπεροχής ανάλογο εκείνου των προγόνων τους. Κατάφεραν να κρατήσουν την Ιαπωνία ανεξάρτητη αλλά και απομονωμένη και ουσιαστικά δημιούργησαν το πολύ έντονο εθνικό φρόνημα που βιώνουν οι σημερινοί Ιάπωνες. Ακόμη και όταν τέθηκαν στο περιθώριο, η επιρροή τους ήταν τέτοια ώστε άνθρωποι με νοοτροπία πολύ διαφορετική, όπως αυτή των Δυτικών, να ενδιαφέρονται να μυηθούν στη φιλοσοφία τους.

Tο βιβλίο αυτό καταγράφει με γλαφυρό τρόπο την εμφάνιση των Σαμουράι στο ιστορικό προσκήνιο, την ακμή και την παρακμή τους. Αναλύει επίσης τον εντυπωσιακό εξοπλισμό, τη σκληρή εκπαίδευσή τους και τις απαράμιλλες τεχνικές μάχης. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι εμβαθύνει στη φιλοσοφία τους και αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους εξακολουθούν να γοητεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Οι Σαμουράι κατορθώνουν ακόμη και σήμερα να ανταμείβουν όποιον έχει τη δίψα να εξερευνήσει το παρελθόν τους.

Tα κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο και εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο παραχωρήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του παρόντος βιβλίου από την ιαπωνική πρεσβεία, καθώς και από εντυπωσιακές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις στολών.

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Κακαβάς, Αλέξανδρος
Σχετικά με τον εκδότη
Περισκόπιο
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...