Τετράδιο πολιτιστικών σχολικού έτους 2005-2006

Τετράδιο πολιτιστικών σχολικού έτους 2005-2006

Το διάβασες;

Τετράδιο πολιτιστικών σχολικού έτους 2005-2006

[...] Οι σχολικές δραστηριότητες και τα διασχολικά προγράμματα κάθε μορφής αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για να ανανεωθεί η σχολική ζωή και να αποκτήσει μια πραγματική ζωντάνια και να γίνει κυψέλη παραγωγής ιδεών και κατάθεσης προτάσεων πέραν της χρήσιμης γνώσης που παρέχει στους μαθητές και μάλιστα να γίνεται τούτο με βιωματικό τρόπο.
Ο χώρος του σχολείου πρέπει να αποτελεί ένα ολοζώντανο περιβάλλον προσφοράς και παραγωγής παιδείας και πολιτισμού. Όχι μόνο γιατί έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε τον πλούτο των προγόνων σε τομείς, αλλά κυρίως διότι τα νιάτα ολοκληρώνουν καλύτερα τον χαρακτήρα τους, κοινωνικοποιούνται σωστά και αναγνωρίζουν τα δικά τους καθήκοντα μέσα στον περίγυρό τους, όταν πλάθονται με τον ευγενέστερο των τρόπων που είναι ο πολιτισμός και ως γνώση και ως παραγωγή.
Για τούτο οι σχολικές δραστηριότητες με θέματα πολιτισμού αποτελούν για τη Διεύθυνσή μας κυρίαρχο στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ανοίγουν το σχολείο προς την κοινωνία αλλά και τη σκέψη των μαθητών προς νέους ορίζοντες. [...]

(Παύλος Καλογεράκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου, από τον πρόλογο)

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από
Σχετικά με τον εκδότη
Άλφα Πι
Άλφα Πι
Ροδοκανάκη 7 821 00 Χίος
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...