Ωχ αδερφέ...

Ωχ αδερφέ...

Το διάβασες;

Ωχ αδερφέ...

Ελλάδα, 480 π.Χ.
Ο Λεωνίδας με τους 300 κυνηγούν γύρω από τα στενά των Θερμοπυλών τον Εφιάλτη που τους πρόδωσε στον Ξέρξη. Τον πιάνουν, τον πλακώνουν στο ξύλο και μετά τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μήπως και γλιτώσουν την πατρίδα. Τρώνε μέλανα ζωμό και έχουν φρόνημα υψηλό απέναντι σε 600.000 Πέρσες. Περνάνε δύσκολες στιγμές στις Θερμοπύλες και η τελευταία φράση που βγαίνει από το στόμα τους πριν ξεψυχήσουν -καθώς κείτονται στο χώμα- είναι: "Μολών λαβέ!"

Ελλάδα, 2009 μ.Χ.
Ο "Λεωνίδας" με τους "300" πλακώνονται μεταξύ τους για τη μοιρασιά της μίζας που πήραν από τον Ξέρξη. Κυνηγούν γύρω από τα στενά του Κολωνακίου το φουκαρά τον Εφιάλτη που δεν μπαίνει στο "κόλπο" με τίποτα και πάει να τους δώσει στα Μ.Μ.Ε. Τον πιάνουν, δεν τον μεταπείθουν, τον ενοχοποιούν και μετά τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μήπως και γλιτώσουν την παρτίδα. Τρώνε φιλέτο ελαφιού με σος δαμάσκηνο και έχουν απαιτήσεις υψηλές απέναντι σε 100 βιομηχάνους. Περνάνε όμορφες στιγμές στη Μύκονο και η τελευταία φράση που βγαίνει από το στόμα τους πριν ρευτούν -καθώς κείτονται στο κότερο- είναι: "Μολών φραπέ!"

Σε αυτό το βιβλίο, ο Γ. Παπαπαναγιώτου περιγράφει με ξεκαρδιστικό τρόπο το χάλι στο οποίο έχουμε περιέλθει. Είναι απορίας άξιον πώς καταφέραμε από σπουδαίοι Αρχαίοι Έλληνες να γίνουμε μέτριοι Νεοέλληνες και κατόπιν Ελληνάρες.
Σε μία χώρα όπου, όταν ακούει ο λαός "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αντί να πάει το μυαλό του στον ήρωα του '21, πηγαίνει στο ομώνυμο γήπεδο, σηκώνει πολύ χαβαλέ...

Ενημέρωσε τους φίλους σου:
Διαχείρηση λιστών
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς λίστες επειδή δεν είσαι μέλος στο Bookland.gr.
Τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τις λίστες τους με τους φίλους τους. Κάνε εγγραφή τώρα στο Bookland.gr και ξεκίνα να μοιράζεσαι λίστες βιβλίων με τους φίλους σου!!!
Άλλα βιβλία από Παπαπαναγιώτου, Γιώργος
Σχετικά με τον εκδότη
Εμπειρία Εκδοτική
Εμπειρία Εκδοτική
Αλέκου Παναγούλη 28 142 31 Ν. Ιωνία
Το έχουν διαβάσει
Το διαβάζουν
Το θέλουν
Αφήστε το σχόλιο σας για το βιβλίο
σχόλια powered by Disqus
Δήλωση Απορήτου | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Σχετικά | Χάρτης
...a furius mind project...